Back to top

Бюлетин

Самостоятелна система машини за капсули Martello

Капсули Martello идеални за приготвяне на перфектно еспресо, капучино и др. Прясно смляното кафе се пакетира в капсулата за секунди и се затваря херметически. По този начин повече от 900 различни вкуса са оптимално защитени и гарантират прясно кафе, което винаги е свежо. Благодарение на херметична капсула, ароматите са защитени в капсулата за най-малко 18 месеца. Лесната работа и винаги постоянният аромат на кафене ще ви вдъхновят.

Какво кафе може да си поръчате в Италия

Б&Н маг

В Италия е традиция да се пие кафе, италианците са пристрастени към кафето и кафенетата са пълни по всяко време на деня. В Италия наричат кафенето "бар" и италианците винаги започват деня си с кафе и сладкиши в местния бар.

В Италия се пие голямо количество кафе, те пият кафето бързо на бара на крак, в малки дози, разпределени през целия ден. Те са създали цяла култура за приготвянето и пиенето му.

 
Във връзка с настъпили промени в законовите разпоредби на Република България, считано от 15 май 2019 г., Еконт започват да начисляват ДДС върху всички универсални пощенски услуги, които до момента са били освободени от ДДС. Това са всички пощенски пратки от и до офис на Еконт със следните параметри:
 
пощенски писма - с тегло до 2 кг., размери до 260 х 360 мм. и дебелина до 20 мм.
пощенски пратки - с тегло до 20 кг. и размери до 60 х 60 х 60 см.

За системата Nespresso (Неспресо)

Кафе което се продава в еднократни дози е известно още като Self Service Coffee и се развива под различни форми още от 70-те години. Системата е измислена за да можем да си приготвяме качествено и вкусно еспресо у дома, а не само с помощта на професионален бариста в добро кафене. На този принцип са известни различни начини на пакетиране: филтър дози (pod), капсули, на таблетки или друг вид пакетчета. 
 

10 най-големи държави производителки на кафе

Бихме искали да подчертаем, че най-голямата страна производетелка на кафе не е непременно и производителката на най-доброто кафе. В някои страни има истинска култура на косумацията на кафе, а фермерът който отглежда кафе не го възприема само като работа, но той се старае и да произвежда най-доброто кафе. В други страни това е по скоро обикновена култура, която се развива добре на тяхната земя. Списъците с най-добрите кафета показват, че страни като Кения, Етиопия произвеждат много добри кафета и често са класирани на 1-во място. 

Бронирано кафе

Според предприемачът от Силициевата долина Дейв Аспрей който го нарича бронирано, то е много вкусно и дори с него се отслабва. Той е фанатик на тема здраве и фитнес и е инвестирал няколко години и 300 000 долара в проучвания и нови технологии, за да създаде Bulletproof coffee (бронирано кафе). 
 

Страници

Абонирайте се за RSS - Бюлетин