Rombouts марка позната в целия свят

Rombouts

Всичко започва 1896 година в Антверпен, когато Франциск Rombouts започва да "пече" собственото си кафе. Използвайки 12 от най-добрите сортове Арабика от Южна и Централна Америка, той майсторски смесва и термично обработва, като произвежда продукти с уникален вкус и най-високо качество. И до ден днешен тази блестяща традиция се спазва по целия свят за абсолютно всички продукти от гамата на "Rombouts" , а подписът на Franciscus Rombouts е гаранция за отлично качество.

1958 година за изложба в Брюксел компанията Rombouts измисля индивидуалните филтри за кафе. Тази революционна концепция позволява на любителите да направят чаша от любимото си кафе, изпечено по традиционни методи, смляно и перфектно дозирано. През 1964 г. тази концепция е комерсиализирана и се радва на голям успех. Благодарение на това първо нововъведение и качеството на кафета Rombouts се дължи осезаемото присъствие на международните пазари.

1966 година Компанията Rombouts получава титлата „Официален доставчик на Двора на Н.П. Краля на Белгия“ предоставена от краля за най-високо качество на продуктите. Този сертификат предлага както голяма гордост от най-престижното признание, така и задължението да се отстоява и подобрява най-високо качество на предлаганите продукти.

1995 година Rombouts въвежда революционната доза 123 Spresso система, която прави направата на еспресо лесно и приятно.

2007 година Rombouts развива семейна компания и сега тя има повече от 600 работници и оборот от 120 милиона евро. Развитието му по света продължава, благодарение на иновациите и високото качество на кафето.

Rombouts избира качествено кафе чрез строг подбор на насаждения, от предпочитаните кафета "Арабика", които растат на голяма височина, където плодовете се събират на ръка. Използвайки 12-те от най-добрите сортове Арабика от Южна и Централна Америка, майсторски се смесват и термично преработват, като се произвеждат продукти с уникален вкус и най-високо качество. Rombouts е една от малкото фирми за печене на кафе в света, които извършват 3 проверки на партидите кафе. Проби от кафето се взимат в лаборатория преди закупуването, при доставката и накрая след печенето. Печенето е изкуство, с което се постига максималното изваждане на ароматите. За това Rombouts използва традиционния метод, който дава най-добър резултат. За да се запази аромата на кафето, то се опакова след печене във вакуумни опаковки.