Безкофеиновото кафе

Какво отличава безкофеиновото от нормалното кафе с кофеин. Качествено безкофеиново кафе не трябва да отличава по вкус от нормалното кафе. Поради значително намаленото съдържание на кофеин, може да забележите лека, но отличителна разлика по отношение на вкуса и мириса.

Биалети от кафеварката до машините за еспресо

BialettiПреди повече от век в малко селце Крузинало, Алфонсо Биалети отваря цех за производство на алуминиеви полуготови продукти. Компанията се разраства бързо, за да се превърне в Alfonso Bialetti & Co. Леярна - работилница за проучване, проектиране и създаване на завършени, готови за продажба продукти.

Какво е Coffee Pod (кафе-доза)?

PODS Кафе дозата е подобна на чаената торбичка, като вместо чай съдържащ точно премерено количество смляно кафе, опаковано в хартиен филтър, готово да се сложи в кафе машината. Филтърът е направен от хранително безвредни материали и се разгражда в околната среда, като същевременно съхранява вкуса и аромата на кафето до момента на употреба.

За системата Nespresso (Неспресо)

Nespresso    Кафе което се продава в еднократни дози е известно още като Self Service Coffee и се развива под различни форми още от 70-те години. Системата е измислена за да можем да си приготвяме качествено и вкусно еспресо у дома, а не само с помощта на професионален бариста в добро кафене.

Знаете ли, че Арабика не винаги е най-доброто кафе

Има над 100 вида кафе, но двата основни вида, които се произвеждат и продават са: Coffie Arabica (Арабика) и Coffie Canephora (известен още като Робуста). 
 
Често срещано мнение е, че кафето Арабика винаги е по-добро от кафето Робуста, но това не е точно така. Или по-скоро, това е вярно само ако говорим за наистина хубаво кафе Арабика! Накратко, за да не попаднете в капана на тези, които твърдят, че е достатъчно едно кафе да е сто процента Арабика за да е качествено, просто знайте, че има кафета Робуста по-ценни от някои кафета Арабика.

Какво кафе може да си поръчате в Италия

illyВ Италия е традиция да се пие кафе, италианците са пристрастени към кафето и кафенетата са пълни по всяко време на деня. В Италия наричат кафенето "бар" и италианците винаги започват деня си с кафе и сладкиши в местния бар.

Самостоятелна система машини за капсули Martello

Капсули Мартело идеални за приготвяне на перфектно еспресо, капучино и др. Прясно смляното кафе се пакетира в капсулата за секунди и се затваря херметически. По този начин повече от 900 различни вкуса са оптимално защитени и гарантират прясно кафе, което винаги е свежо. Благодарение на херметична капсула, ароматите са защитени в капсулата за най-малко 18 месеца. Лесната работа и винаги постоянният аромат на кафене ще ви вдъхновят.

Бронирано кафе

Според предприемачът от Силициевата долина Дейв Аспрей който го нарича бронирано, то е много вкусно и дори с него се отслабва. Той е фанатик на тема здраве и фитнес и е инвестирал няколко години и 300 000 долара в проучвания и нови технологии, за да създаде Bulletproof coffee (бронирано кафе). 
 
Дълги години Аспрей е страдал от наднормено тегло, докато не се фиксира в идеята да промени визията си. Идеята му за тази напитка идва след като пил традиционен чай с масло от як и сол в Тибет.

Как да приготвим перфектно еспресо

Еспресото може да бъде направено с различни сортове кафе. В някои региони се предпочита средно печено кафе, докато в други региони се предпочита по-силно печено. Например в Съединените щати се предпочита тъмно печено, тъй като основните компании, които внасят еспресо кафе (като Starbucks) са били повлияни от това, което се пие в южната част на Италия.

Най-добре е да ползвате прясно изпечено кафе. Свежестта е много важна, за да получите ароматно и богато на вкусове кафе. Кафето е най-ароматно един-два дни след печенето.

Светът на кафето

Кафето расте в тропически, зелени и буйни райони, където през цялата година падат обилни дъждове, а средната температура варира между 17 и 23°. То може да живее до 2 000 метра надморска височина, но цъфти само когато температурата е над + 15 °.

Има много различни видове, но най-култивираните и комерсиализирани са Coffea Аrabica (Арабика) и кафе Canephora, известни като Робуста. Всеки вид произвежда плодове с различни характеристики.