Няколко любопитни факта за кафето

 

Кафе е напитка, приготвяна от изпечените и смлени семена на някои видове кафеено дърво, отглеждани в повече от 70 страни по света.

Ето няколко любопитни факта за кафето:

Щипка сол в кафето

Срещнаха се на парти. Тя беше толкова красива, много момчета я преследваха, докато той беше срамежлив и притеснителен.
 
В края на купона той най-накрая събра малко смелост, за да покани момичето на кафе с него. Тя беше изненадана, но от учтивост прие поканата му да отиде на среща. Двамата седнаха в хубаво кафене, той беше твърде нервен, за да каже каквото и да било, тя се чувстваше неудобно, чакайки да им сервират кафе.

10 най-големи държави производителки на кафе

Бихме искали да подчертаем, че най-голямата страна производетелка на кафе не е непременно и производителката на най-доброто кафе. В някои страни има истинска култура на косумацията на кафе, а фермерът който отглежда кафе не го възприема само като работа, но той се старае и да произвежда най-доброто кафе. В други страни това е по скоро обикновена култура, която се развива добре на тяхната земя. Списъците с най-добрите кафета показват, че страни като Кения, Етиопия произвеждат много добри кафета и често са класирани на 1-во място. 

Rombouts марка позната в целия свят

Всичко започва 1896 година в Антверпен, когато Франциск Rombouts започва да "пече" собственото си кафе. Използвайки 12 от най-добрите сортове Арабика от Южна и Централна Америка, той майсторски смесва и термично обработва, като произвежда продукти с уникален вкус и най-високо качество. И до ден днешен тази блестяща традиция се спазва по целия свят за абсолютно всички продукти от гамата на "Rombouts" , а подписът на Franciscus Rombouts е гаранция за отлично качество.